Lipii pufoase cu ierburi aromatice la grill

Lipii pufoase cu ierburi aromatice la grill

Rețeță simplă și rapidă de lipii pufoase cu ierburi aromatice, coapte în tigaia grill, care se potrivesc perfect ca și garnitură pentru mâncărurile sau salatele preferate. De asemenea, o porție de lipii pufoase este excelentă pentru un grătar sau picnic în aer liber, înlocuind cu succes pâinea.

Porții: 4 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Cu ajutorul acestei rețete vei găti simplu și rapid lipii pufoase cu ierburi aromatice în compoziție, care se potrivesc perfect ca și garnitură lângă mâncărurile preferate. De asemenea, aceste lipii pufoase sunt excelente alături de o salată, la un picnic în aer liber sau la un grătar.

Lipiile pufoase diferă de lipiile libaneze având în mijloc miez pufos, iar la exterior un strat crocant și rumen. Aroma ierburilor din aluat le aduce un plus de gust și savoare. Acestea pot fi consumate atât calde, cât și reci. După ce se răcesc, lipiile pufoase se pot tăia în jumătăți , se desfac ușor și se pot umple cu legume, carne sau alte alimente la alegere.

La pregătirea aluatului pentru lipii pufoase pot fi implicați și cei mici, astfel că treaba devine mult mai distractivă și atrăgătoare pentru toată familia 🙂

Ingrediente pentru lipii pufoase cu ierburi aromatice

  • 300g făină
  • 150ml apă călduță
  • 4g drojdie uscată (jumătate de pliculeț)
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • o mână de ierburi: pătrunjel, mărar, ceapă verde

Mod de preparare lipii pufoase cu ierburi aromatice

  1. Pune făina într-un bol încăpător, adaugă sarea și zahărul apoi amestecă ușor cu o lingură.
  2. Varsă drojdia peste apa călduță și las-o câteva minute la hidratat.
  3. Toacă mărunt ierburile pe care le vei încorpora în lipii: pătrunjel, mărar, ceapă verde, busuioc. Le poți combina după preferință și poți adăuga fie din toate câte puțin, fie doar un sigur fel.
  4. După ce drojdia s-a hidratat amestecă bine până se dizolvă complet în apă și varsă amestecul rezultat peste făină.
  5. Adaugă uleiul de măsline și amestecă bine totul ajutându-te de o lingură. Aluatul va fi unul moale, lipicios.
  6. După ce toate ingredientele sunt bine amestecate adaugă ierburile tocate mărunt.
  7. Ajută-te de făină să poți frământa aluatul 2 minute, astfel încât ierburile să se amestece în compoziție. Aluatul trebuie să rămână moale.
  8. După ce ai încorporat ierburile acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul o jumătate de oră la crescut într-un loc călduț, ferit de curenți de aer.
  9. După ce aluatul este gata, rupe bucăți din el și aplatizează-le cu ajutorul palmelor, pe blatul de lucru bine înfăinat.
  10. Coace lipiile astfel formate în tigaia grill, unsă cu puțin ulei, 4-5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc frumos.

Imagini pentru lipii pufoase cu ierburi aromatice la grill