Lava cake sau vulcan de ciocolată

Lava cake sau vulcan de ciocolată

Acest desert excepțional, extrem de gustos, numit lava cake sau vulcan de ciocolată va deveni cu ușurință prăjitura preferată a familiei!

Porții: 6 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Acest desert minunat, numit lava cake sau vulcan de ciocolată, te va cuceri iremediabil prin gust, aspect și textură.

Învelită în crustă crocantă și umplută cu sos de ciocolată în interior, servită alături de o cupă de înghețată și fructe proaspete, prăjitura lava cake reprezintă o adevărată încântare pentru simțuri!

Iată cum pregătești un delicios și aspectuos lava cake

Ingrediente pentru prepararea compoziției

  • 240g ciocolată amăruie
  • 110g unt
  • 100g zahăr pudră
  • 40g făină
  • 3 ouă
  • 3 gălbenușuri
  • 1 esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Alte ingrediente necesare coacerii și servirii

  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de unt
  • forme pentru copt de aluminiu, individuale, de unică folosință;
  • înghețată de vanilie
  • fructe proaspete: zmeură, căpșune, coacăze, etc.

Instrucțiuni

  1. Pune untul și ciocolata într-o cratiță cu fund dublu și topește-le încet la foc foarte mic. Ai grijă să nu le fierbi, trebuie să se topească delicat. Poți face această operațiune și la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
  2. După ce untul și ciocolata s-au topit, ia cratița de pe foc și încorporează zahărul pudră.
    ! Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de tipul ciocolatei pe care o folosești.
  3. Mai departe adaugă ouăle și gălbenușurile pe rând și amestecă după fiecare operațiune în parte, pentru a nu risca să tranformi ouăle în omletă;
  4. La sfârșit adaugă esența de vanilie, praful de sare împreună cu făina și omogenizează bine toată compoziția;
  5. Unge fiecare formă pentru copt cu unt și presară puțin zahăr. In felul acesta prăjiturile nu se vor lipi de pereții formei și se vor desprinde foarte ușor când le vei răsturna;
  6. Umple cam 3 sferturi din înălțimea formelor și așează-le într-o tavă pe care o introduci la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 8 minute, maxim 9;
  7. Scoate tava din cuptor, răstoarnă fiecare lavacake pe o farfurie și servește imediat cu o cupa de înghețată alături și fructe proaspete!

Un desert ce aparent pare complicat dar, de fapt, este ușor și simplu de preparat, necesitând doar puțină atenție la partea de copt.

Dacă îți place ciocolata poți încerca și aceste delicioase gogoși pufoase la cuptor cu finetti și nucă de cocos!