Înghețată cu frișcă și biscuiți
Un dulce preparat în casă, savuros și cremos, pentru care ai nevoie doar de vreme călduroasă și un sertar de congelator liber!
Porții: 6
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 300ml smântână pentru frișcă
- 250ml lapte condensat
- 5 linguri zahăr pudră vanilat
- 6 biscuiți cu cipsuri de ciocolată
Instrucțiuni
- Mixează spumă smântâna pentru frișcă, ținută în prealabil la frigider, cu cele 5 linguri de zahăr pudră vanilat, până când se transformă într-o frișcă densă. Ajută-te și de instrucțiunile aflate pe ambalaj. Dacă laptele condensat este îndulcit, atunci nu mai pune zahăr vanilat.
- După ce frișca este gata, adaugă câte puțin laptele condensat și mixează în continuare, până la încorporarea completă. Va rezulta o cremă ușor molatecă și spumoasă.
- Adaugă biscuiții mărunțiți și încorporează-i în cremă. Poți folosi biscuiți cu cacao și cipsuri de ciocolată sau binecunoscuții biscuiți Oreo.
- Varsă crema într-o caserolă, decorează cu biscuiți mărunțiți și dă-o la congelator câteva ore.
- Înainte de servire lasă înghețată câteva minute, până poate fi pusă în cupe sau boluri, în funcție de modul în care preferi să o servești!
Deocorează cu biscuiți întregi, fructe proaspete sau sosuri de fructe!