Înghețată cu frișcă și biscuiți

Înghețată cu frișcă și biscuiți

Un dulce preparat în casă, savuros și cremos, pentru care ai nevoie doar de vreme călduroasă și un sertar de congelator liber!

Porții: 6 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente

  • 300ml smântână pentru frișcă
  • 250ml lapte condensat
  • 5 linguri zahăr pudră vanilat
  • 6 biscuiți cu cipsuri de ciocolată

Instrucțiuni

  1. Mixează spumă smântâna pentru frișcă, ținută în prealabil la frigider, cu cele 5 linguri de zahăr pudră vanilat, până când se transformă într-o frișcă densă. Ajută-te și de instrucțiunile aflate pe ambalaj. Dacă laptele condensat este îndulcit, atunci nu mai pune zahăr vanilat.
  2. După ce frișca este gata, adaugă câte puțin laptele condensat și mixează în continuare, până la încorporarea completă. Va rezulta o cremă ușor molatecă și spumoasă.
  3. Adaugă biscuiții mărunțiți și încorporează-i în cremă. Poți folosi biscuiți cu cacao și cipsuri de ciocolată sau binecunoscuții biscuiți Oreo.
  4. Varsă crema într-o caserolă, decorează cu biscuiți mărunțiți și dă-o la congelator câteva ore.
  5. Înainte de servire lasă înghețată câteva minute, până poate fi pusă în cupe sau boluri, în funcție de modul în care preferi să o servești!

Deocorează cu biscuiți întregi, fructe proaspete sau sosuri de fructe!