Icre de fasole cu ceapă verde, de post

Icre de fasole cu ceapă verde, de post

Rețetă pentru icre de fasole cu ceapă verde, de post, o gustare sănătoasă, proaspătă și delicioasă. Icrele de fasole au o textură fină și cremoasă, fiind diferite de fasolea bătută atât prin gust, cât și prin modul de preparare. Această salată de fasole se pregătește simplu și repede, cu minim de efort.

Porții: 1 Timp:15 minute Dificultate: Ușoară

Această rețetă de icre de fasole cu ceapă verde, de post, se pregătește simplu și repede, cu minim de efort. În 15 minute te vei bucura de o gustare sănătoasă, proaspătă și delicioasă.

Se numesc icre de fasole deoarece se aseamănă atât la gust, dar și ca mod de preparare cu salata clasică din icre de pește. După ce boabele de fasole sunt bine pasate, acestea se amestecă cu ulei, turnat puțin câte puțin, zeamă de lămâie și ceapă mărunțită. Se condimentează cu sare și piper după gust apoi se servesc pe felii de pâine prăjită sau proaspătă.

Mulți confundă icrele de fasole cu fasolea bătută sau blenduită, însă acestea sunt două mâncăruri diferite. Icrele de fasole nu conțin usturoi, alte legume și nici ceapa nu este prăjită în ulei cu sos de roșii. Textura acestor mâncăruri diferă de asemenea, fasolea bătută este mai densă, iar icrele de fasole sunt mai fine și mai cremoase.

Pentru un plus de gust al icrelor de fasole este recomandat să folosești ceapă verde, proaspătă. De asemenea, pentru a obține timpul de preparare rapid, folosește o conservă de fasole albă.

Ingrediente pentru icre de fasole cu ceapă verde

 • o conservă de fasole albă
 • zeama de la jumătate de lămâie
 • 100ml ulei
 • ceapă verde
 • sare
 • piper

Mod de preparare icre de fasole cu ceapă verde

 1. Strecoară fasolea din conservă apoi clătește-o bine cu apă rece de la robinet.
 2. Scurge bine fasolea de apă și pune-o într-un bol nu foarte larg apoi paseaz-o cu ajutorul blenderului vertical.
 3. Mai departe adaugă zeama de lămâie, uleiul puțin câte puțin și continuă să amesteci până când termini de încorporat uleiul.
 4. Toacă mărunt ceapa verde și adaug-o în salată.
 5. Potrivește de sare și piper apoi servește pe o felie de pâine prăjită, alături de o salată verde sau simplă, ca o gustare.

Imagini pentru rețeta de icre de fasole cu ceapă verde, de post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.