Frigărui de pui

Frigărui de pui pe grătar

Frigărui din piept de pui marinat cu legume, o mâncare sănătoasă, numai bună pentru o masă în familie sau un răsfăț culinar de weekend.

Porții: 6 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente

  • 400g piept de pui
  • ardei gras roșu sau alte culori
  • ceapă roșie
  • bețe pentru frigărui
  • alte legume, după preferințe

Cum pregătești carnea


Pentru ca pieptul de pui să fie fraged și gustos, acesta necesită o marinare înaintea pregătirii propriu-zise a frigăruilor, astfel:

  1. Taie pieptul în cuburi de cca 2-3 cm grosime și adaugă peste el sare, zeama de la o lămâie, piper, boia de ardei, o linguriță de turmenic, pătrunjel tocat și 2 linguri de ulei de măsline.
    * Bineînțeles, la aceste condimente, poți adăuga și altele sau poți pune mai puține, în funcție de preferințe.
  2. Acoperă pieptul de pui cu o folie alimentară și dă-l la frigider minim 2 ore.

Cum pregătești frigăruile

  1. După ce pieptul de pui este marinat, se poate trece la așezarea acestuia pe bățul de frigărui. Până atunci pregătește legumele și taie-le în cubulețe de dimensiuni aproximative cu pieptul de pui.
  2. Când toate sunt pregătite, ia bățul de frigărui și începe să combini alternativ pieptul de pui cu legumele.
  3. Frige pe grătar frigăruile cca 20-30 de minute. Ai grijă să nu se ardă și întoarcele cat mai des, pentru a se găti bine pe toate părțile.

Poți să le servești cu un piure de cartofi sau cartofi la cuptor. Poftă bună!