Frigărui de pui

Frigărui din piept de pui marinat cu legume, o mâncare sănătoasă, numai bună pentru o masă în familie sau un răsfăț culinar de weekend.
Porții: 6
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 400g piept de pui
- ardei gras roșu sau alte culori
- ceapă roșie
- bețe pentru frigărui
- alte legume, după preferințe
Cum pregătești carnea
Pentru ca pieptul de pui să fie fraged și gustos, acesta necesită o marinare înaintea pregătirii propriu-zise a frigăruilor, astfel:
- Taie pieptul în cuburi de cca 2-3 cm grosime și adaugă peste el sare, zeama de la o lămâie, piper, boia de ardei, o linguriță de turmenic, pătrunjel tocat și 2 linguri de ulei de măsline.
* Bineînțeles, la aceste condimente, poți adăuga și altele sau poți pune mai puține, în funcție de preferințe. - Acoperă pieptul de pui cu o folie alimentară și dă-l la frigider minim 2 ore.
Cum pregătești frigăruile
- După ce pieptul de pui este marinat, se poate trece la așezarea acestuia pe bățul de frigărui. Până atunci pregătește legumele și taie-le în cubulețe de dimensiuni aproximative cu pieptul de pui.
- Când toate sunt pregătite, ia bățul de frigărui și începe să combini alternativ pieptul de pui cu legumele.
- Frige pe grătar frigăruile cca 20-30 de minute. Ai grijă să nu se ardă și întoarcele cat mai des, pentru a se găti bine pe toate părțile.
Poți să le servești cu un piure de cartofi sau cartofi la cuptor. Poftă bună!