Cornulețe fragede cu nucă și unt

Cornulețe cu nucă fragede și gustoase

Această rețetă de cornulețe fragede cu nucă și unt îți garantează un dulce plin de gust și ușor de pregătit. Cornulețele sunt numai bune la zile de sărbătore sau pentru ocazii speciale. Delicioasele cornulețe fragede cu nucă și unt se pregătesc repede și simplu, sunt foarte spornice și se pot consuma și câteva zile mai târziu.

Porții: 1 Timp:2 ore Dificultate: Ușoară

Această rețetă de cornulețe fragede cu nucă și unt este foarte potrivită pentru zile de sărbători sau zile speciale în care fursecurile sunt la mare căutare. Se pregătesc simplu, cu ingrediente puține, iar rezultatul este unul absolut delicios. Cei care le vor gusta vor fi impresionați de frăgezimea și aroma acestora.

Pentru a pregăti aceste cornulețe tip fursec poți apela și la ajutorul celor mici, care vor fi încâtați să modeleze semilune și să le tăvălească prin zahărul pudră vanilat după ce se vor coace.  În casă va mirosi a sărbătoare și vei simți cum orice problemă dispare, lăsând loc bucuriei și împlinirii alături de cei iubiți.

Poți servi delicioasele cornulețe cu nucă fragede pe un platou alături de felii generoase cozonac sau le poți păstra chiar și pentru câteva zile în cutii bine închise ermetic. Cornulețele vor fi la fel de fragede și apetisante ca în prima zi.

Ingrediente pentru cornulețe fragede cu nucă și unt

  • 100g nucă măcinată
  • 300g făină
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 100g zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 1 vârf cuțit sare
  • zahăr vanilat

Mod de preparare cornulețe fragede cu nucă și unt

  1. Mixează untul moale, la temperatura camerei, câteva minute pînă când se desface bine și are aspectul unei creme.
  2. Adaugă peste untul mixat nuca mărunțită, zahărul pudră, sarea și gălbenușurile.
  3. Încorporează bine toate ingredientele apoi adaugă făina și amestecă ușor cu o spatulă sau cu mâinile până la omogenizarea completă.
  4. Varsă aluatul pe o folie alimentară și modelează-l într-o formă dreptunghiulară sau pătrată și pune-l în frigider pentru cel puțin două ore sau mai multe.
  5. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 4 bucăți egale. Aceste 4 bucăți rezultate le împarți pe fiecare în alte 4 bucățele. Mai departe fiecare bucățică de alut rezultată o tai în 4 cubulețe de dimensiuni aproximativ egale. După aceste împărțiri trebuie să ai 64 de cubulețe de aluat.
  6. Modelează fiecare bucățică sub formă de semilună și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  7. Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până când se rumenesc puțin pe partea de jos. Se vor coace relativ repede.
  8. După ce scoți cornulețele din cuptor trece-le fierbinți prin zahărul vanilat. Nu le lăsa să se răcească pentru că va cădea zahărul pudră de pe ele.

Imagini pentru rețeta de cornulețe fragede cu nucă și unt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.