Cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post

Cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post

Rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post. Din ingrediente simple, economice și acesibile poți obține preparate delicioase, pline de gust și savoare, cum sunt și aceste cornulețe cu rahat.

Porții: 1 Timp:1 oră Dificultate: Moderată

Această rețetă de cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post, te ajută să te bucuri de gustul delicios al cornulețelor fragede și aromate chiar și în perioadele de post de peste an. Se pot pregăti foarte ușor, într-un timp scurt, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple, economice și ușor de procurat.

Aluatul pentru aceste cornulețe cu rahat de post nu este unul pretențios însă se lasă una/două ore la frigider înainte de prelucrare și coacere, pentru a da timp ingredientelor să lucreze și aromelor să se întrepătrundă.

Din cantitatea de ingrediente prezentate mai jos vor rezulta aproximativ 50 de cornulețe. Poți dubla însă cantitățile și vei obține de două ori mai multe. De asemenea cornulețele se pot umple și cu gem de prune sau alte tipuri de gem care nu curg, obținând în acest fel cornulețe asortate numai bune de devorat.

În aluatul pentru cornulețe poți adăuga, în loc de apă minerală, lapte vegetal de soia sau migdale. Mai mult poți adăuga aromele tale preferate și poți alege cât de dulci le vrei, punând mai mult sau mai puțin zahăr.

Ingrediente cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post

  • 200ml apă minerală
  • 100ml ulei floarea soarelui
  • 4 linguri zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 450g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • un praf de sare
  • 200g rahat
  • zahăr pudră vanilat

Mod de preparare cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post

  1. Amestecă apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare.
  2. Într-un bol mai mare cerne făina și adaugă peste ea praful de copt, pe care îl încorporezi ușor.
  3. Peste amestecul de lichide adaugă puțin câte puțin făina . Nu adăuga toată făina de-o dată și amestecă bine după fiecare adaos. La final frământă aluatul câteva minute până când devinde perfect omogen, elastic și nelipicios.
  4. Învelește aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră sau două.
  5. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 5 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul în foaie subțire, pe rotund.
  6. Împarte roțita de aluat în 10 triunghiuri. Taie-o mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte 5 triunghiuri.
  7. În capătul lat al triunghiului așează bucățele de rahat tăiate subțire și rulează spre vârful triunghiului.
  8. Cornulețele astfel formate așează-le în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt, la distanță potrivită unele de altele, să lași loc pentru creștere.
  9. Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace cornulețele aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. Nu le lăsa să stea mai mult fiindcă se pot arde foarte repede.
  10. La final tăvălește cornulețele prin zahăr pudră vanilat, cât sunt încă fierbinți.
  11. Servește cu poftă după ce se mai răcoresc puțin 🙂
  12. Păstrează cornulețele în recipiente închise sau pungă de plastic pentru a nu se întări.

Imagini pentru rețeta de cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.