Clătite umplute cu somon afumat și cremă de brânză
Aceste clătite umplute reprezintă un preparat plin de savoare, ușor de pregătit, cu un gust excelent, potrivite atât ca gustare, cât și ca masă principală!
Porții: 5
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente pentru prepararea clătitelor
- 1 ou
- 100ml lapte
- 100ml apă minerală
- 100g făină
- 1 prag de sare
- 1 linguriță de ulei
Ingrediente pentru umplutură
- 200g somon afumat
- 100g brânză telemea
- 2 linguri smântână
- 1 ceapă verde
- 1 gogoșar murat
Cum pregătești clătitele
- Amestecă oul cu apa minerală și praful de sare.
- Adaugă făina treptat și amestecă bine compoziția, astfel încât să se topească toate cocoloașele. Este un aluat încă gros, arată ca o cremă, dar îl vei subția cu laptele după ce te asiguri că este perfect omogen.
- Adaugă laptele și lingurița de ulei, apoi amestecă în continuare până la încorporarea totală.
- Prăjiește clătitele într-o tigaie antiaderentă sau în tigaia specială pentru clătite.
Cum pregătești umplutura pentru clătite
- Dă brânza pe răzătoare, apoi încorporează cele două linguri de smântână și amestecă până se formează o cremă.
- Taie fâșii ardeiul murat, toacă ceapa verde mărunt și rupe bucățele somonul afumat.
- Unge clătita cu cremă de brânză, adaugă 3 fâșiuțe de ardei, ceapă verde și bucățele de somon afumat.
- Rulează clătita și servește cu poftă!
Aceste delicioase clătite umplute cu somon afumat și cremă de brânză pot fi o gustare pentru un mic dejun copios, gustos și sănătos!