Ciulama de ciuperci simplă și cremoasă

Ciulama de ciuperci simplă și cremoasă

Rețetă delicioasă de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă, ușor de preparat și detaliată pas cu pas. Mâncare tradițională simplă și rapidă, această ciulama de ciuperci va deveni cu ușurință un fel de mâncare îndrăgit de toată familia. Se servește caldă alături de o porție de mămăliguță.

Porții: 2 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Această rețetă de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă poate deveni cu ușurință  un fel de mâncare îndrăgit de toată familia. Se pregătește într-un timp scurt și fără efort considerabil astfel, chiar dacă nu ai mult timp la dispoziție, te poți bucura de o masă caldă, gustoasă și hrănitoare.

O porție de ciulama de ciuperci merge de minune cu mămăliguță caldă alături și este ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină. Conține ingrediente proaspete care se combină de minune împreună, iar gustul va fi pe placul tuturor.

Se știe că ciulamaua este o mâncare tradițională extrem de apreciată în mai toate zonele țării. Se pregătește și cu pui sau în diverse combinații, în funcție de preferințe. Ca o ciulama să fie cu adevărat reușită are nevoie în primul rând un sos cremos. Acest sos se obține dizolvând în prealabil făina în lapte pentru a evita formarea cocoloașelor în timpul gătirii.

Mai jos vă prezentăm rețeta noastră de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă, ușor de preparat, numai bună de savurat 🙂

Ingrediente pentru ciulama de ciuperci simplă și cremoasă

  • 500g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 200ml lapte
  • 3 linguri de smântână
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi
  • mărar
  • sare

Mod de preparare ciulama de ciuperci simplă și cremoasă

  1. Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.
  2. Curăță ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la îndemână.
  3. Peste ceapa călită adaugă ciupercile feliate și călește totul până când zeama lăsată de ciuperci în timpul gătirii se va evapora.
  4. Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.
  5. Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.
  6. La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!

Imagini pentru rețeta de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă