Ciorbă de spanac

Ciorbă de spanac de post

O ciorbă de spanac reprezintă o adevărată porție de sănătate, cu legume proaspete și multe verdețuri. Această ciorbă de spanac, simplă și rapidă, este ideală în zilele de post de peste an, cât și restul zilelor, când vrei o mâncare ușoară și gustoasă. Se pregătește în timp scurt și poate fi servită imediat.

Porții: 6 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Spanacul, leguma minune a primăverii, poate fi consumat în diverse forme, atât crud cât și gătit. Această delicioasă ciorbă de spanac reprezintă una dintre mâncărurile rapide și gustoase care se pot pregăti cu ajutorul spanacului.

O ciorbă de spanac simplă, de post se pregătește repede și nu are nevoie de un timp mare de gătire. Pentru cei care nu țin post, în ciorba de spanac se poate adăuga smântână sau ou bătut.

Pentru că spanacul este o legumă care își pierde foarte mult din volum la gătire este necesar ca în ciorba de spanac să adaugi și alte legume mai sățioase, cum sunt cartofii, sau câteva linguri de orez pentru consistență. Foarte importante pentru gust sunt verdețurile, spanacul făcând o pereche grozavă cu leușteanul.

Dacă este consumat crud spanacul este indicat să fie cât mai tânăr, așa numitul baby spanac. Se pot prepara salate delicioase și sănătoase în combinație cu alte legume sau alimente. De asemenea, îți poți lua porția de fier și vitamine încă de la primele ore ale dimineții pregătind un mic dejun cu spanac și ou, cum este această tortilla cu spanac și ou.

Tot cu spanac poți pregăti plăcinte sărate, mâncăruri ușoare sau tocănițe servite alături de mămăliguță, cartofi copți sau ouă poșate.

Ingrediente pentru ciorbă de spanac

  • 500g spanac proaspăt
  • 2 morcovi
  • o jumătate de țelina
  • o ceapa tocata mărunt
  • 2 cartofi
  • 2 linguri de ulei
  • zeama de la o lămâie
  • 2-3 linguri de bulion
  • sare
  • leustean sau mărar

Mod de preparare ciorbă de spanac

  1. Pune apă la fiert într-o oală suficient de încăpătoare.
  2. Cât timp fierbe apa, curăță spanacul de codițe și spălă-l în câteva ape.
  3. După ce apa a ajuns la punctul de fierbere adaugă spanacul și lasă-l acolo 2-3 minute, până când volumul acestuia s-a micșorat vizibil. Varsă apoi spanacul într-o strecurătoare și lasă-l să se răcorească puțin, pentru a-l putea mărunți cu un cuțit mai târziu.
  4. Între timp pune cele două linguri de ulei într-o oală și călește ceapa împreună cu morcovul și țelina date pe răzătoare.
  5. Adaugă apă și lasă legumele să fiarbă 5 minute.
  6. După ce au trecut cele 5 minute de fierbere, poți să adaugi și cartofii tăiați cubulețe.
  7. După ce cartofii au dat câteva clocote și sunt aproape făcuți, adaugă spanacul mărunțit, cele două linguri de bulion și lasă să mai fiarbă până cartofii sunt bine fierți.
  8. Poti începe să condimentezi ciorba după gust, cu sare, zeamă de lămâie și leuștean.

Imagini pentru rețeta de ciorbă de spanac