Ciorbă de fasole verde păstăi sau teci

Ciorbă de fasole verde păstăi sau teci

Rețetă simplă și rapidă pentru ciorbă de fasole verde păstăi sau teci, numai bună pentru o masă gustoasă și sănătoasă. Cu ajutorul acestei rețete poți găti într-un timp scurt și fără prea mult efort o mâncare autentică, plină de gust și culoare.

Porții: 1 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Această rețetă pentru ciorbă de fasole verde păstăi sau teci este una simplă, rapidă, fără carne sau produse de origine animală, excelentă pentru o masă sănătoasă și plină de gust. De asemenea, ciorba de fasole verde păstăi sau teci  este potrivită pentru perioada posturilor sau pentru cei cu diete, fiind săracă în calorii , dar plină de nutrienți.

Poți pregăti această ciorbă de fasole verde păstăi atât cu fasole din borcan, cât și cu fasole crudă. Dacă fasolea este crudă, ar fi indicat să o fierbi înainte de-a o adăuga în ciorbă. Aceasta poate avea un timp de gătire mai lung, în funcție de prospețime, iar celelalte legume adăugate în ciorbă se pot găti prea mult în timpul fierberii.

De altfel, dacă nu ții post sau nu ai interdicție la alimente de origine animală, poți adăuga în ciorba de fasole verde păstăi, înainte de a opri focul, două-trei linguri de smântână amestecate cu un ou. Ciorba va căpăta o consistență și o savoare aparte.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole verde păstăi sau teci

  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • o ceapă
  • un borcan fasole păstăi sau teci
  • o cutie de roșii cuburi
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • mărar proaspăt

Mod de preparare ciorbă de fasole verde păstăi sau teci

  1. Curăță morcovii de coajă și dă-i pe răzătoarea mare, apoi toacă cubulețe ardeiul și ceapa.
  2. Mai departe călește ceapa în cele 3 linguri de ulei.
  3. După ce ai călit ceapa adaugă restul legumelor tocate cubulețe și călește-le împreună pentru câteva minute.
  4. Adaugă apă cât să acopere bine legumele și fierbe câteva clocote, atât cât legumele să se gătească pe jumătate.
  5. Spală tecile de fasole din borcan, scurge-le bine de apă și adaugă-le peste legumele pe jumătate fierte.
  6. Adaugă roșiile cuburi și completează cu apă apoi fierbe până când toate legumele vor fi gătite.
  7. Spre finalul fierberii potrivește de sare, piper și adaugă cățeii de usturoi trecuți prin presă.
  8. La final adaugă mărarul tocat mărunt!

Imagini pentru rețeta de ciorbă de fasole verde păstăi sau teci