Ciorbă de burtă falsă cu ciuperci pleurotus

Ciorbă de burtă falsă cu ciuperci pleurotus

O alternativă excelentă și identică la gust a preparatului orginal este o ciorbă de burtă falsă, cu ciuperci pleurotus, sănătoase și pline de vitamine!

Porții: 6 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Ca să te bucuri de gustul și aroma unei ciorbe de burtă tradițională poți alege să pregătești o alternativă mult mai sănătoasă a acesteia, și anume o ciorbă de burtă falsă, înlocuind burta cu ciuperci pleurotus.

Poate fi consumată fără rețineri chiar și de copii, pentru că ingredientele sunt alcătuite în principal din legume. De asemenea, dacă din diverse motive nu consumi carne, atunci această ciorbă de burtă falsă va fi pe gustul tău și te va ajuta să ai o experiență culinară sănătoasă și plină de gust.

Pe lângă toate acestea, ciorba de burtă falsă necesită un timp mult mai redus de pregătire, în comparație cu preparatul original, astfel că vei putea sa te bucuri repede de o masă caldă alături de familie sau prieteni.

Ingrediente și mod de preparare ciorbă de burtă falsă

Ingrediente

  • 500g ciuperci pleurotus
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 gogoșari murați
  • 4-5 căței usturoi
  • 100ml oțet din borcanul de gogoșari
  • 2 linguri de ulei
  • 1 gălbenuș de ou
  • 200g smântână
  • sare
  • piper

Instrucțiuni

  1. Curăță morcovul și ceapa. Toacă mărunt ceapa, iar morcovul dă-l pe răzătoare.
  2. Taie fâșii gogoșarii murați și spală ciupercile, după care lasă-le la zvântat.
  3. Pune cele două linguri de ulei într-o cratiță încăpătoare și călește ceapa împreună cu morcovul și ardeiul tăiat fâșii.
  4. Adaugă usturoiul trecut prin presă, omogenizează bine amestecul apoi adaugă cam 1,5 litri de apă și lasă la fiert.
  5. Taie ciupercile în fâșii subțiri, iar când legumele sunt fierte adaugă-le în oala de ciorbă și dă-le câteva clocote până s-au înmuiat bine.
  6. Amestecă gălbenușul de ou cu smântâna, după care adaugă 3-4 polonice de supă fierbinte peste ele, amestecând continuu. Procedând în acest fel nu vei transforma oul în omletă, iar smântâna nu se va brânzi.
  7. Adaugă amestecul rezultat în oala cu ciorbă și amestecă ușor până la omogenizarea totală.
  8. Condimentează și potrivește ciorba de gust cu sare, piper și oțet!

Servește ciorba de burtă falsă cu smântână și ardei iute, în funție de preferințe!