Chifteluțe cu piure de cartofi și sos de roșii
O mâncare simplă, fără pretenții, sățioasă și gustoasă deopotrivă, ce merge de minune pentru un prânz într-o zi obișnuită în familie!
Porții: 4
Timp:1 oră
Dificultate: Ușoară
Ingrediente pentru chifteluțe
- 500g pulpă de porc
- 3 felii de pâine
- un ou
- o ceapă
- 6-7 căței usturoi
- o jumătate legătură mărar
- sare
- făină
- ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru sosul de roșii
- o ceapă
- 250 ml suc de roșii
- sare
- piper
- pătrunjel
Ingrediente pentru piureul de cartofi
- 4 cartofi mari
- 2 linguri de unt
- 50ml lapte
- sare
Cum pregătești chifteluțele
- Taie carnea în bucățele mai mici și adaug-o în robotul de bucătărie pentru a o mărunți bine.
- Adaugă peste carnea mărunțită feliile de pâine înmuiate în apă și scurse bine, oul, ceapa tocată cubulețe, usturoiul dat prin presă, sare și mărar după gust și mărunțește totul încă 2-3 minute în robot.
- După ce amestecul de chiftele este gata, formează biluțe, de dimensiunea unei nuci și dă-le prin făină, apoi prăjește-le în uleiul încins.
Poți alege orice fel de carne dorești, iar dacă nu vrei să adaugi pâine în compoziția chifteluțelor, în locul ei poți adauga un cartof crud dat pe răzătoare.
Cum pregătești sosul de roșii
- Toacă o ceapă mărunt și pune-o la călit în 2 linguri de ulei.
- Adaugă suc de roșii, potrivește de sare, piper și lasă să mai fiarbă puțin până se îngroașă sosul.
- Adaugă chifteluțele, 2-3 linguri de pătrunjel tocat și pune capacul tigăii, pentru a da posibilitatea chifteluțelor să se înmoaie și să absoarbă sos.
Cum pregătești piureul de cartofi
- Curăță cartofii și taie-i în cubulețe de dimensiuni aproximativ egale, să poată fierbe în același timp.
- Pune-i la fiert în apă cu puțină sare.
- După ce au fiert, pasează-i cu ajutorul paletei pentru piure, adaugă unt, lapte și sare după gust.