Chiftele de conopidă cu cașcaval

Chiftele de conopidă cu cașcaval

O rețetă simplă și rapidă de a găti chiftele de conopidă delicioase, pe care le poți consuma ca atare sau alături de alte preparate.

Porții: 6 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Un mod simplu și gustos de a găti conopida sunt aceste delicioase chiftele de conopidă cu cașcaval. Se pot servi simple, alături de un piure de cartofi, o salată sau legume natur, ori garnitură pentru friptura preferată.

Conopida este o legumă extraordinară datorită conținutului de vitamine, minerale și fibre pe care îl conține. Este considerată un aliment medicament, iar consumul acesteia nu are restricții. Conține calorii puține, iar beneficiile pe termen lung pot fi surprinzătoare pentru organism.

Acestă rețetă, de chiftele din conopidă cu cașcaval, ne oferă o modalitate excelentă de a introduce legume în alimentație și de a ne bucura de o masă delicioasă și sănătoasă. De asemenea chifteluțele de conopidă pot fi gătite și la cuptor pentru cei care doresc să evite mâncărurile prăjite.

Ingrediente pentru chiftele de conopidă cu cașcaval

  • o conopidă mică sau o jumătate mai mare
  • un ou
  • o ceapă mică
  • 2-3 linguri de făină
  • 50g cașcaval ras
  • 2 căței de usturoi
  • o jumătate de legătură pătrunjel
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare chiftele de conopidă cu cașcaval

  1. Fierbe conopida în apă cu sare pentru aproximativ 5-10 minute, până când se înmoaie bine. Poți să gătești conopida și la abur, în caz că deții un dispozitiv specific pentru o astfel de gătire. Conopida va avea un gust mult mai pronunțat și va păstra mai mulți nutrienți în compoziție.
  2. Pune conopida într-o strecurătoare și după ce s-a scurs bine de apă dă-o pe răzătoarea mare sau zdrobește-o cu ajutorul unei furculițe. Nu trebuie să transformi conopida în piure, ci doar să o mărunțești cât mai bine.
  3. Peste conopida mărunțită adaugă restul de ingrediente, și anume: oul, ceapa tocată mărunt, cașcavalul ras, făina, pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit și un praf de sare;
  4. Omogenizează bine compoziția și, cu ajutorul unei linguri, formează bile pe care le pui la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei.
  5. Întoarce chiftelele cu grijă, cu ajutorul unei spatule, abia după ce sunt bine rumenite.
  6. După ce chiftelele de conopidă s-au gătit, scote-le pe un platou acoperit cu șervețele absorbante pentru a îndepărta excesul de ulei.

Servește chiftelele de conopidă cu poftă!

Imagini pentru rețeta de chiftele de conopidă cu cașcaval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.