Cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșune

Cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșune

Cheesecake fără coacere, cu blat de biscuiți și cremă de brânză, aromat cu vanilie și acoperit de un jeleu delicios de căpșune.

Porții: 8 Timp:3 ore Dificultate: Moderată

Un cheesecake fără coacere reprezintă o variantă rapidă de dulce, fără copt și creme ce necesită fierbere. În mod garantat este un desert foarte gustos și aspectuos ce va fi apreciat de toți ai casei.

Iată cum pregătești un cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșune și fructe întregi

Ingrediente pentru compoziția cheescake-ului

  • 200g biscuiți digestivi
  • 90g unt topit
  • 300g brânza proaspătă de vaci
  • 200g cremă de brânză
  • 150g zahăr pudră vanilat
  • esență de vanilie
  • 10g gelatină
  • 10-12 căpșuni bine coapte și aspectuoase

Ingrediente pentru jeleul de căpșune

  • 300g căpșuni congelate sau proaspete
  • 100g zahăr
  • 100g apă
  • 10g gelatina

Instrucțiuni pentru compoziția cheescake-ului

  1. Mărunțește biscuiții până au o consistență asemănătoare pesmetului. Poți face acest lucru fie la robotul de bucatarie, fie cu ajutorul unui mini tocător.
  2. Topește untul și lasă-l să se răcească.
  3. După ce untul s-a răcit, amestecă-l cu biscuiții măcinați până s-a încorporat bine.
  4. Toarnă compoziția într-o formă rotundă, cu pereți detașabili și presează bine cu fundul unui pahar, apoi dă totul la frigider aproximativ 30 de minute.
  5. Între timp spală, curăță și usucă bine căpșunele cu care vei căptuși tava și dă-le pe jumătate. Poți să le tai astfel încât toate să aibă aceeași înălțime.
  6. Mixează cele două tipuri de brânză până se omogenizează bine, apoi adaugă, câte puțin zahărul pudră vanilat. La sfârșit adaugă esența de vanilie sau semințele de la o păstaie de vanilie.
  7. Pune gelatina la înmuiat, apoi prepar-o conform instrucțiunilor de pe ambalaj și adaug-o în crema de brânza.
  8. Scoate tava din frigider și tapetează-i pereții cu căpșunile tăiate pe din două mai înainte.
  9. Toarnă ușor amestecul de brânză și gelatina în tavă și dă-o la frigider pentru aproximativ 2-3 ore! Poți testa cu degetul, prin presare ușoară, dacă compoziția s-a întărit.
  10. După ce totul este bine legat, toarnă deasupra jeleul de căpșune, preparat conform instrucțiunilor de mai jos.
  11. Dă, din nou, tava la frigider pentru 2 ore sau până când jeleul se va închega. Poți lăsa peste noapte, vei fi sigur ca prăjitura este bine legată!

Instrucțiuni pentru pregătirea jeleului de căpșune

  1. Pune căpșunele într-o cratiță cu zahărul și lasă-le să fiarbă câteva clocote, până se înmoaie bine. Dacă căpșunile sunt congelate, lasă-le să ajungă la temperatura camerei. În cazul căpșunilor proaspete adaugă și 50ml de apă, pentru a ajuta fierberea.
  2. După ce compoziția s-a răcit adaug-o într-un blender și mărunțește bine, pentru a avea un jeleu fin și aspectuos!
  3. Gelatina o prepari conform instrucțiunilor de pe ambalaj și o amesteci cu jeleul de căpșune.

Mult spor și poftă la savurarea preparatului final! Poți încerca și varianta de cheesecake cu caise și ciocolată!