Cheesecake cu caise și ciocolată

Felie de cheesecake cu caise și ciocolată

Acest cheesecake cu caise, preparat la rece, cu o combinație perfectă de gusturi, are toate șansele să devină o prăjitură preferată de toți ai casei!

Porții: 10 Timp:3 ore Dificultate: Ușoară

Un cheesecake cu caise, preparat la rece, reprezintă un desert perfect pentru o zi călduroasă sau o zi în care nu vrei să pornești cuptorul. De asmenea, se potrivește perfect pentru o masă în familie sau pentru un desert rapid de weekend!

Aroma caiselor, împreună cu crema de brânză și ciocolata se combină de minune. Rezultatul va fi un desert răcoros, dulce-acrișor, ce se va savura cu toate simțurile gustative la maxim.

Iată cum prepari un cheesecake cu caise și ciocolată

Ingrediente pentru blat

  • 200g biscuiți digestivi
  • 80g unt topit

Ingrediente pentru cremă

  • 300g cremă de brânză
  • 200g brânză proaspătă
  • 1 esență de vanilie
  • 100g zahăr pudră
  • 150ml piure de caise
  • 5 caise tăiate cubulețe
  • 15g gelatină

Ingrediente pentru glazura de ciocolată

  • 60g ciocolată
  • 2 linguri de unt
  • 5 linguri de lapte

Cum pregătești blatul pentru cheescake

  1. Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătarie sau al unui minitocător. Dacă nu dispui de un astfel de aparat, atunci pune biscuiții într-o pungă rezistentă și zdrobește-i cu un făcăleț.
  2. Amestecă untul topit și răcit cu biscuiții mărunțiți, astfel încât să capete o consistență asemănătoare nisipului umed.
  3. Varsă amestecul într-o formă rotundă cu pereți detașabili și căptușită cu folie alimentară pe margini, pentru a nu curge pe la îmbinări, când vei varsa crema de brânză.
  4. Presează bine stratul de biscuiți cu fundul unui pahar și dă totul la frigider pentru 20-30 de minute.

Cum pregătești crema de brânză cu caise

  1. Amestecă brânza proaspătă cu zahărul și esența de vanilie cu ajutorul unui mixer.
  2. Peste acest amestec adaugă și crema de brânză și de asemenea încorporează bine totul cu ajutorul mixerului.
  3. Curăță aproximativ 10 caise de coajă. Jumătate dintre ele transformă-le într-un piure, iar restul toacă-le bucățele.
  4. Adaugă piureul de caise peste crema de brânză și omogenizează bine amestecul.
  5. La sfârșit adaugă și bucățelele de caise împreună cu gelatina, preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. Toarnă crema peste blatul de biscuiți și dă totul la frigider aproximativ 2-3 ore.

Cum pregătești glazura de ciocolată

  1. Rupe ciocolata în cubulețe și vars-o într-o crăticioară, apoi adaugă untul și laptele.
  2. Pune totul la foc mic, amestecând continuu, până se dizolvă ingredientele și rezultă un amestec omogen. Poți ajusta cantitatea de lapte astfel încât glazura să fie ușor lichidă, astfel încât să poți nivela ușor stratul de ciocolată.
  3. Toarnă totul peste crema de brânză, nivelează ușor și dă din nou totul la frigider aproximativ o oră sau peste noapte.

Decorează cu caise proaspete și frunze de mentă, apoi servește feliile de cheesecake cu sos de caise sau simple! O nebunie de gusturi și arome într-o singură felie :)!

De asmenea poți încerca și cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșune!