Chec cu fulgi de ovăz și semințe de mac – fără gluten

Chec cu fulgi de ovăz și semințe de mac - fără gluten

O gustare sănătoasă, cu multe fibre, fără gluten, ce satisface orice poftă alimentară și care poate fi servit în orice moment al zilei!

Porții: 1 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente

  • 220g fulgi de ovăz – gluten free
  • 4 ouă
  • 240g iaurt grecesc
  • 250g miere
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • 30g mac
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Instrucțiuni

  1. Macină fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie sau minitocator, astfel încât să aibă o textură cât se poate de fină, ca a unui nisip.
  2. Pune cele patru ouă într-un bol încăpător și bate-le cu un tel până se omogenizează.
  3. Adaugă iaurtul grecesc și amestecă ușor până se combină bine.
  4. Încorporează mierea, zeama de lămâie și coaja de lămâie în amestecul de ou și iaurt.
  5. Amestecă fulgii de ovăz mărunțiți cu praful de copt și toarnă peste compoziția lichidă. Adaugă și semințele de mac și încorporează-le ușor.
  6. Toarnă amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei și coace checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute sau până când este bine făcut!

O variantă sănătoasă de chec cu fulgi de ovăz măcinați, foarte benefică pentru cei care au probleme cu deficitul de fibre sau care au intoleranță la gluten!

Se poate servi la micul dejun cu fructe proaspete sau ca simplă gustare în timpul zilei!