Cartofi acordeon pe băț de frigăruie, la cuptor

Cartofi acordeon pe băț de frigăruie, la cuptor

Rețetă pentru cartofi acordeon pe băț de frigăruie la cuptor, o gustare simplă și ușor de pregătit, din ingrediente comune și la îndemână, foarte ușor de procurat. Cartofii acordeon pe băț de frigăruie sunt delicioși alături de mâncărurile preferate sau consumați simpli, ca atare.

Porții: 3 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Acești cartofi acordeon pe băț de frigăruie, la cuptor, reprezintă o variantă delicioasă, sănătoasă și extrem de aspectuoasă de gătire a cartofilor. Se pregătesc simplu, cu ingrediente comune și la îndemână, singurul lucru nu foarte obișnuit într-o bucătărie fiind bețele pentru frigărui, dar care se găsesc ușor, în aproape orice supermarket.

Ușor crocanți la exterior și moi la interior, cartofii acordeon pe băț de frigăruie la cuptor reprezintă garnitura perfectă pentru mâncărurile preferate, dar și gustarea simplă și sățioasă de care ai nevoie uneori.

Rețeta de cartofi acordeon pe băț de frigăruie la cuptor poate fi adaptată în funcție de preferințe, astfel că poți folosi condimente la alegere, mai multe sau mai puține. De asemenea, poți să adaugi peste cartofi diverse brânzeturi, cum ar fi parmezanul ras sau sosuri.

Ingrediente pentru cartofi acordeon pe băț de frigăruie, la cuptor

  • 6 cartofi noi potriviți
  • 6 bețe pentru frigărui
  • boia de ardei
  • usturoi pudră
  • pătrunjel uscat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare cartofi acordeon pe băț de frigăruie, la cuptor

  1. Spală bine cartofii în coajă și usucă-i cu ajutorul șervețelelor de bucătărie sau lasă-i la zvântat.
  2. Înfige cu grijă bețele pentru frigărui de-a lungul fiecărui cartof, pe mijlocul acestora.
  3. Cu ajutorul unui cuțit feliază în formă de spirală fiecare cartof, la distanță de aproximativ jumătate de centimetru, de jur împrejurul bățului pentru frigăruie. Este de ajuns să ții cuțitul în plan oblic și să răsucești cartoful cu tot cu băț până când îl termini de tăiat.
  4. Răsfiră cartofii feliați astfel de-a lungul bățului pentru frigăruie apoi așează-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  5. Cu ajutorul unei pensule din silicon pentru bucătărie unge fiecare cartof atât pe exterior, cât și pe partea tăiată din interior.
  6. Presară sare pe ambele părți ale cartofilor apoi adaugă amestecul de condimente și asigură-te că acestea intră printre toate feliile. Te poți folosi în continuare de pensulă ca să întinzi condimentele sau simplu, cu mâna.
  7. Coace cartofii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când aceștia se înmoaie și se rumenesc frumos.

Imagini pentru rețeta de cartofi acordeon pe băț de frigăruie la cuptor