Burger vegetal și cartofi wedges

Burger vegetal și cartofi wedges

Burgerul vegetal preparat în casă reprezintă o alternativă sănătoasă la mâncarea de tip fast-food și este ușor de făcut și delicios la gust.

Porții: 4 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Ingrediente pentru chiftea

  • 200g fasole roșie din conservă
  • 1 ceapă potrivită
  • 1 morcov
  • 100g cașcaval
  • 100g pesmet
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mai ai nevoie de:

  • chifle
  • maioneză
  • ketchup
  • salată verde
  • castraveți murați
  • feliuțe de cașcaval

Instrucțiuni

  1. Pentru început spală și pune fasolea la scurs într-o sită. Cât timp aștepți să se scurgă, curață și toacă mărunt ceapa, iar morcovul dă-l pe răzătoare.
  2. Pasează boabele de fasole mărunt cu o furculiță sau la robot. Pasatul cu furculița va oferi amestecului o textură grosieră, oarecum asemănătoare unui amestec făcut cu carne. Pasatul la robot va produce un amestec mult mai fin. Depinde de tine ce preferi și nu te feri să experimentezi!
  3. Amestecă fasolea cu legumele marunțite și celelalte ingrediente. Cașcavalul îl dai pe răzătoare înainte.
  4. Condimentează și formează bilele de burger, apoi modelează-le pe blat ca pe niște chiftele mari, rotunde. Prăjește-le aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau atât cât îți place.
  5. Odată ce chiftelele sunt gata, poți începe asamblarea burgerului. Poți adăuga ce îți place și în cantitățile dorite.

Poftă bună!