Burger vegetal și cartofi wedges
Burgerul vegetal preparat în casă reprezintă o alternativă sănătoasă la mâncarea de tip fast-food și este ușor de făcut și delicios la gust.
Porții: 4
Timp:30 minute
Dificultate: Ușoară
Ingrediente pentru chiftea
- 200g fasole roșie din conservă
- 1 ceapă potrivită
- 1 morcov
- 100g cașcaval
- 100g pesmet
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 ou
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mai ai nevoie de:
- chifle
- maioneză
- ketchup
- salată verde
- castraveți murați
- feliuțe de cașcaval
Instrucțiuni
- Pentru început spală și pune fasolea la scurs într-o sită. Cât timp aștepți să se scurgă, curață și toacă mărunt ceapa, iar morcovul dă-l pe răzătoare.
- Pasează boabele de fasole mărunt cu o furculiță sau la robot. Pasatul cu furculița va oferi amestecului o textură grosieră, oarecum asemănătoare unui amestec făcut cu carne. Pasatul la robot va produce un amestec mult mai fin. Depinde de tine ce preferi și nu te feri să experimentezi!
- Amestecă fasolea cu legumele marunțite și celelalte ingrediente. Cașcavalul îl dai pe răzătoare înainte.
- Condimentează și formează bilele de burger, apoi modelează-le pe blat ca pe niște chiftele mari, rotunde. Prăjește-le aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau atât cât îți place.
- Odată ce chiftelele sunt gata, poți începe asamblarea burgerului. Poți adăuga ce îți place și în cantitățile dorite.
Poftă bună!