Burger vegetal de post, cu fasole și ciuperci

Burger vegetal de post, cu fasole și ciuperci

Rețetă delicioasă de burger vegetal de post, cu fasole și ciuperci, extraordinară pentru zilele de post de peste an sau pentru cei care nu consumă produse de origine animală. Se pregătește din ingrediente la îndemână și nu necesită multă muncă, astfel că masa e gata repede.

Porții: 4 Timp:45 minute Dificultate: Ușoară

Această rețetă de burger vegetal de post, cu fasole și ciuperci îți garantează un preparat gustos și consistent, perfect pentru zilele în care poftești la o mâncare de tip fast-food, dar nu ai voie sau nu dorești să consumi produse de origine animală.

Chifteaua acestui burger vegetal de post este formată din legume la îndemână, care se prelucrează repede și se gătesc în câteva minute, astfel că burgerul vegetal va fi gata într-un timp scurt. Pentru textură și gust adaugă o mână de nuci, iar la final puțin pesmet și făină care vor ajuta compoziția să se lege și să aibă o consistență potrivită pentru formarea chiftelelor.

De ajutor la pregătirea compoziției pentru chiftelele burger-ului vegetal de post este un robot de bucătărie sau un blender pentru a pasa și mărunți ingredientele. Nu e nevoie să insiști foarte mult în mărunțirea ingredientelor, deoarece nu vrei ca acestea să se transforme într-o pastă cremoasă, ci să aibă o textură granulară, asemănătoare texturii cărnii.

La final, după ce formezi și gătești chiftelele, asamblează burgerul în funcție de  preferințe, cu legume la alegere.

Ingrediente pentru chiftea burger vegetal de post

  • 200g ciuperci
  • 50g nuci
  • 1 conservă fasole boabe roșie
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță cimbru mărunțit
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare
  • piper

Alte ingrediente necesare pentru burger vegetal de post

  • chifle de pâine
  • legume: ceapă, salată verde, roșii, etc.

Mod de preparare burger vegetal de post

  1. Spală ciupercile și scurge-le bine de apă, apoi adaugă-le în vasul unui robot de bucătărie sau al unui blender.
  2. Peste ciuperci adaugă sâmburii de nucă și un praf de sare apoi mixează cu ajutorul robotului până când compoziția se mărunțește.
  3. Într-o tigaie pune la călit ceapa mărunțită și adaugă pe rând usturoiul trecut prin presă, bulionul, boia de ardei, cimbru, sare și piper.
  4. Deschide conserva de fasole roșie și spală sub jet de apă boabele de fasole. Scurge-le bine de apă și adaugă-le în vasul robotului de bucătărie.
  5. Peste boabele de fasole adaugă ceapa călită mai devreme cu mirodeniile și mixează până când amestecul se mărunțește, dar textura rămâne una granulară.
  6. Adaugă amestecul rezultat peste pasta de nuci și ciuperci împreună cu pesmetul și făina.
  7. Omogenizează bine totul și formează chiftele de dimensiuni potrivite pe care le prăjiești în două linguri de ulei vegetal.
  8. Taie chifla de pâine pe jumătate, adaugă chifteaua de legume, ceapă tăiată rondele, roșii felii, salată verde și servește alături de cartofi wedges sau o salată de crudități, în funcție de preferințe.

Imagini pentru burger vegetal de post, cu fasole și ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.