Burger de curcan gustos și savuros

Burger de curcan gustos și savuros

Un burger de curcan delicios, suculent și plin de savoare, cu ingrediente alese, ce va înlocui cu succes varianta mai puțin sănătoasă din comerț!

Porții: 4 Timp:30 minute Dificultate: Ușoară

Dacă ți-e poftă de un burger gustos, cu ingrediente alese, dar care să nu conțină atât de multe calorii, atunci poți alege să pregătești un delicios burger de curcan.

Carnea de curcan este o carne slabă, cu mai puțin colesterol și fără hormoni. De asemenea este indicată în mai toate dietele și poate fi consumată cu încredere de persoanele cu probleme de sănătate sau copii.

Un burger de curcan poate fi o alegere bună când ai poftă de fast food, dar nu vrei să te expui bombelor calorice care se găsesc în comerț!

Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum pregătești un delicios burger de curcan

Ingrediente pentru chiftea

  • 500g piept de curcan tocat
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură sos barbecue
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • o jumătate legătură pătrunjel tocat
  • o lingură pesmet
  • 1 linguriță ulei
  • sare
  • piper

Alte ingrediente necesare asamblării burgerului

  • chifle de pâine
  • felii de cașcaval
  • câteva feliuțe de bacon (opțional)
  • sos de maioneză
  • ketchup
  • ceapă roșie
  • frunze de salată verde
  • castraveți
  • roșii

Instrucțiuni

  1. Amestecă pieptul de curcan tocat cu restul ingredientelor până compoziția este bine omogenizată;
  2. Împarte amestecul de carne rezultat în 4 părți egale și aplatizează-le astfel încât să aibă dimensiunea dorită. Încearcă să nu ai o grosime prea mare a chiftelei, pentru a putea fi gătită uniform pe grătar;
  3. Frige chiftelele câte 4-5 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine rumenite;
  4. La final, când chiftelele sunt ca și făcute, adaugă deasupra lor felii de cașcaval care se vor topi ușor, intensificând gustul burgerului;
  5. Scoate chiftelele cu tot cu cașcaval pe o farfurie, cu ajutorul unei spatule pentru grătar;
  6. Taie chiflele pentru burger pe jumătate și rumenește-le puțin pe grătarul încă încins;
  7. Unge baza chiflei cu maioneză, adaugă chifteaua din piept de curcan și cașcaval topit, ceapă roșie, castraveți murați tăiați rondele, frunze de salată și felii de roșie;
  8. Unge și a doua jumătate de chiflă cu ketchup și adaugă-o deasupra burgerului. Pentru un plus de savoare poți prăji câteva feliuțe de bacon, pe care le vei strecura în burger!

Servește cu cartofi wedges sau cartofi prăjiți in baie de ulei alături de un sos de maioneză sau ketchup!

Dacă vrei să elimini complet carnea din burger poți încerca și această rețetă de burger vegetal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.