Brioșe din ouă, legume și bacon la cuptor

Rețetă de brioșe din ouă, legume și bacon la cuptor, o mâncare gustoasă și sănătoasă, perfectă pentru un început de zi plin de energie și bună dispoziție. Se pregătesc repede și simplu, fără a petrece mult timp în bucătărie.
Aceste brioșe din ouă, legume și bacon la cuptor îți asigură un mic dejun sănătos, sățios și plin de gust. Învelite în bacon crocant la exterior și pufoase în interior, brioșele se potrivesc perfect și pentru o gustare în timpul zilei, cât și ca aperitiv pentru o zi specială.
Pentru aceste brioșe din ouă, legume și bacon poți folosi orice fel de legume dorești sau ai la îndemână. De asmenea, poți opta să încorporezi baconul în compoziția brioșei, fiind însă necesar să-l mărunțești și să-l prăjești înainte.
Prepararea acestor brioșe din ouă, legume și bacon este una simplă și rapidă, astfel că nu vei petrece mult timp în bucătărie. Rezultatul final va fi însă unul extrem de aspectuos și savuros.
Pentru un plus de gust, înainte de a introduce brioșele la cuptor, poți adăuga puțin cașcaval ras deasupra sau brânză cheddar. În orice formă vei alege să le pregătești, cu siguranță te vei bucura de o masă sățioasă și delicioasă.
Mai mult, dacă familia e mare sau prietenii numeroși, atunci poți dubla cantitatea de ingrediente prezentată mai jos, obținând o porție generoasă de brioșe, astfel că fiecare va mânca pe săturate.
Ingrediente pentru brioșe din ouă, legume și bacon la cuptor
- 4 ouă
- 6 felii de bacon
- o ceapă
- o jumătate de ardei gras
- câteva buchețele de broccoli
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare brioșe din ouă, legume și bacon la cuptor
- Pentru început preîncălzește cuptorul la 180 de grade și unge o formă de brioșe cu puțin ulei.
- Toacă ceapa și ardeiul cubulețe, mărunțește broccoli în buchețele mici apoi călește-le legumele cu puțin ulei și asezonate cu un praf de sare, până se vor înmuia bine.
- Mai departe îmbracă fiecare formă de brioșă cu ajutorul feliilor de bacon.
- Așează în fiecare formă de brioșă câte una-două linguri de legume călite, în funcție de cantitatea disponibilă.
- Separat, bate bine ouăle cu un praf de sare și piper, apoi varsă ouăle bătute peste legumele călite, astfel încât să umpli formele de brioșe.
- Coace brioșele în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute, până când baconul se va rumeni, iar brioșele vor crește frumos.
- Servește brioșele din ouă alături de o felie de păine prăjită, unsă cu puțin unt sau alături de o salată de crudități.