Brioșe cu morcov și cremă de brânză
Aceste brioșe cu morcov și cremă de brânză reprezintă un dulce rapid, gustos și extrem de aspectuos, ce va fi apreciat deopotrivă atât de cei mici, cât și de cei mari. De asemenea, aceste brioșe se pregătesc foarte ușor, cu ingrediente simple și la îndemână, fără tehnici complicate sau timpi îndelungați de preparare.
Această rețetă de brioșe cu morcov și cremă de brânză este una simplă, rapidă și ușoară, care îți garantează un dulce savuros, plin de gust. Mai mult, rețeta se potrivește perfect pentru o alimentație diversificată, ideală pentru cei mici, dar și pentru cei care vor să mănânce mai sănătos, cu mai puțin zahăr.
Morcovul este una dintre cele mai apreciate legume în bucătărie, putând fi consumat atât în stare crudă, cât și gătit. Nutriționiștii spun despre morcov că este una dintre puținele legume ce își păstrează calitățile nutritive și după gătire.
Morcovul este bogat în vitamina E, vitamina B6, magneziu, potasiu și acid folic, astfel că este beneficiile consumului de morcov asupra organismului sunt numeroase și recunoscute peste tot în lume. Astfel, consumul regulat de morcovi te poate ajuta să ai o vedere mai bună și o piele mai frumoasă, te poate ajuta în curele de slăbire și în procesul de detoxifiere a organismului, îți va curăța ficatul și te va scăpa de colesterolul rău, dar va fi și un aliat puternic pentru o sănătate mai bună.
De asemenea, preparatele ce pot fi gătite cu ajutorul morcovilor sunt din cele mai diverse, de la sucuri, la salate, ciorbe, garnituri, dar și deserturi cum sunt aceste brioșe cu morcov și cremă de brânză, dar și minunatul tort de morcovi, un dulce festiv extrem de gustos și aspectuos.
Revenind la rețeta noastră de brioșe cu morcov și cremă de brânză, vă recomandăm să alegeți morcovi tineri și proaspeți, care să aducă preparatului un plus de gust și de aromă. De asemenea, pentru crema de brânză puteți folosi esențele și aromele preferate.
Ingrediente pentru brioșe cu morcov și cremă de brânză
- 3 ouă
- 125g iaurt
- 2 morcovi
- 60ml lapte
- 3 linguri de miere
- 50g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 170g făină
- 1 pliculeț praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema de brânză
- 200g cremă de brânză
- 50g zahăr pudră
- 1 esență de vanilie
- coajă rasă de lămâie (opțional)
Mod de preparare brioșe cu morcov și cremă de brânză
- Mixează ouăle cu zahărul și praful de sare până când își schimbă culoarea și devin ușor spumoase.
- Peste amestecul de ouă și zahăr adaugă iaurtul, laptele și mierea, apoi continuă să mixezi până când ingredientele vor fi bine omogenizate.
- Mai departe ajută-te de o spatulă pentru bucătărie și încorporează în aluat morcovul dat pe răzătoarea mică.
- Separat, amestecă făina cu praful de copt și scorțisoara apoi adaugă-le peste compoziția lichidă rezultată anterior.
- Continuă să amesteci până când făina se va dizolva complet, iar aluatul va fi unul omogen, fără cocoloașe.
- Unge formele pentru brioșe cu puțin ulei sau așează în ele hârtie specială, apoi umple fiecare formă cam 3 sferturi din înălțime cu aluatul rezultat.
- Coace brioșele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 minute, până când se vor rumeni frumos și vor trece testul scobitorii.
- Cât timp se coc brioșele amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie până când zahărul se va topi, iar ingredientele vor fi perfect omogenizate.
- După ce brioșele cu morcov sunt bine coapte, lasă-le să se răcorească apoi decorează-le cu crema de brânză și migdale sau fistic mărunțit.