Brioșe cu budincă de vanilie și căpșune
Un desert pufos și rapid, ce păstrează aroma și savoarea căpșunelor, foarte gustos și atrăgător, ce îi va încânta atât pe cei mici, cât și pe cei mari!
Porții: 12
Timp:1 oră
Dificultate: Ușoară
Ingrediente
- 220g făină
- 100g unt
- 160g zahăr
- 2 ouă
- 60g iaurt gras sau smântână
- 100ml piure de căpșune
- 200g căpșune mărunțite
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
Instrucțiuni
- Amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare;
- Pasează 4-5 căpșune mai mari pentru obține 100ml de piure și amestecă-l cu cele 60g de iaurt și lingurița de esență de vanilie;
- Mixează untul la temperatura camerei cu zahărul și adaugă pe rând ouăle, amestecând în continuare;
- Adaugă amestecul de piure de căpșune și iaurt peste crema de unt și ouă, apoi omogenizează bine;
- Mai departe încorporeză și amestecul de făină cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Ajută-te de o spatulă de silicon și apelează la mișcări largi, ușoare, fără să te grăbești;
- Adaugă căpșunele tăiate cubulețe și omogenizează compoziția;
- Umple formele de brioșe cam trei sferturi din înălțime și dă-le la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 25-30 minute!
- Când sunt gata decorează-le cu budincă de vanilie, ciocolată rasă și jumătăți de căpșune! Budinca o pregătești conform instrucțiunilor de pe ambalaj!
Poftă bună! Sunt grozave servite reci, budinca se combină de minune cu gustul dulce – acrișor al căpșunelor!