Ardei umpluți de post cu orez și ciuperci

Ardei umpluți de post cu orez și ciuperci

Cu ajutorul acestei rețete de ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci, te vei bucura oricând de o masă gustoasă, sănătoasă și sățioasă!

Porții: 6 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Acestă rețetă de ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci, vine în ajutorul celor care caută idei de mese sănătoase, gustoase și sățioase în perioada posturilor de peste an sau în zilele în care nu doresc să consume mâncăruri ce conțin carne.

Pe lângă faptul ca ardeii umpluți de post sunt foarte ușor de pregătit și se pot consuma fără restricții, fiind o masă ușoară, aceștia sunt și foarte versatili. Pot fi umpluți cu legume din cele mai diverse, soia sau doar orez simplu asezonat.

De asemenea, mâncarea de ardei umpluți poate fi gătită și la cuptor sau în oale speciale de gătit lent. Alături de o mămăliguță, ardeii de post se vor potrivi perfect, iar masa va fi una completă și echilibrată.

Ingrediente pentru ardei umpluți de post cu orez și ciuperci

  • 6-7 ardei
  • 400g ciuperci
  • 100g orez
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • 2 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de prepare ardei umpluți de post cu orez și ciuperci

  1. Spală bine ardeii apoi, cu ajutorul unui cuțit de legume, taie pe rotund cotorul ardeilor și curăță-i de semințe. Păstrează cotorul ardeilor pentru a le folosi pe post de capace mai târziu.
  2. Spală ciupercile, toacă-le cubulețe și lasă-le câteva minute deoparte;
  3. Mai departe curăță morcovii și ceapa. Morcovii dă-i pe răzătoare, iar ceapa taie-o cât mai mărunt.
  4. Pune uleiul la încălzit-o într-o tigaie mai largă, adaugă ceapa, călește-o câteva minute, apoi adaugă și morcovul răzuit și ciupercile.
  5. Cât timp se călesc legumele, spală orezul în câteva ape și scurge-l bine de apă. Adaugă-l apoi peste legumele călite și continuă călirea până când orezul a absorbit toată apa lăsată.
  6. Adaugă bulionul, pătrunjelul, potrivește de sare și piper și lasă umplutura să se răcorească puțin înainte de a umple ardeii.
  7. După ce umplutura pentru ardei s-a mai răcorit, umple fiecare ardei cam trei sferturi din volum, apoi pune-i capacul. Nu trebuie să îndeși foarte mult compoziția acestora, fiindcă orezul nu va putea să fiarbă. De asemenea, pentru capacele ardeilor poți folosi și felii de roșii.
  8. Așează ardeii în picioare unul lângă altul într-o cratiță, apoi adaugă apă cât să ajungă la înălțimea ardeilor, dar să nu îi depășească.
  9. Pune ardeii la foc potrivit și lasă-i la fiert până când compoziția acestora se va găti, iar ardeii s-au înmuiat bine.
  10. Când ardeii sunt aproape gata, amestecă separat o lingură de făină cu două linguri de bulion și apă fiartă din ardei. Toarnă acest amestec peste ardei, amestecă ușor și mai lasă câteva minute pe foc. În acest fel apa în care au fiert ardeii se va transforma într-un sos delicios.
  11. Servește ardeii cu mărar proaspăt presărat și mămăliguță caldă alături.

Vei avea o mâncare de ardei umpluți de post excelentă, sănătoasă și sățioasă. Poftă bună!

Imagini pentru rețeta de ardei umpluți de post cu orez și ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.