Ardei umpluți cu piept de curcan și orez
O mâncare de ardei umpluți îți oferă o masă completă și gustoasă pe care o poți pregăti tot timpul anului, dar mai ales vara, când legumele sunt proaspete!
Una dintre cele mai gustoase mâncăruri pregătite pe la noi este mâncarea de ardei umpluți! Fie că folosim carne sau doar legume pentru a-i umple, ardeii vor avea grijă să dea o aromă și o savoare deosebită întregului preparat!
Secretul unor delicioși ardei umpluți constă în a alege legume proaspete, potrivit de mari, care să aibă aproximativ aceleași dimensiuni, pentru ca umplutura să fiarbă în același timp. Nervurile ardeilor trebuie, de asemenea, alese și scoase pentru a nu da un gust amar mâncării.
Iată cum pregătești ardei umpluți cu piept de curcan și orez
Ingrediente
- 6-7 ardei medii
- 500g piept de curcan tocat
- 60g orez
- 1 ceapă
- 2 morcovi potriviți
- 5 linguri de bulion
- 1 ou
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
- 2-3 linguri pătrunjel tocat
Instrucțiuni
- Taie cotorul ardeilor pe rotund cu ajutorul unui cuțit de legume, apoi curăță interiorul acestora de semințe și nervuri. Spală-i și pune-i la scurs. Poți păstra cotorul fiecărui ardei pe care îl poți folosi pe post de căpăcel, după ce îi vei umple.
- Curăță morcovii și ceapa, apoi răzuiește morcovii, iar ceapa toac-o mărunt. În loc de ceapă albă poți folosi 3-4 fire de ceapă verde.
- Spală orezul în câteva ape și pregătește restul ingredientelor, să le ai la îndemână.
- Pune uleiul într-o tigaie și călește câteva minute ceapa, apoi adaugă morcovul și orezul bine spălat și scurs de apă. Călește în continuare câteva minute.
- Ia tigaia de pe foc, las-o câteva minute să se răcorească, apoi adaugă carnea tocată, 2-3 linguri de bulion, oul, sarea și piperul, după gust.
- Încorporează bine totul, apoi umple ardeii, având grijă să nu îndeși foarte mult umplutura și să lași loc pentru a putea pune căpăcelul. În caz că nu ai păstrat cotorul ardeilor, poți folosi bucăți de roșie tăiate astfel încât să se potrivească.
- Așează ardeii într-o oală cu fața în sus, adaugă apă puțin mai mult de jumătate și lasă-i la fiert până când compoziția este bine gătită, iar ardeii s-au înmuiat bine.
- Când sunt foarte aproape de a fi gata, pentru a transforma apa în care au fiert într-un sos grosuț, amestecă 3 linguri de bulion cu două linguri de făină și un polonic de apă fiartă într-un castron. Toarnă acest amestec peste ardei și amestecă ușor cu o lingură până când compoziția începe să se îngroașă.
- Mai adaugă sare și pătrunjel tocat, iar ardeii umpluți sunt gata!
Servește-i cu smântână sau salată de vară, cu roșii și castraveți, și vei avea o masă gustoasă, sănătoasă și sățioasă.