Ardei umpluți cu piept de curcan și orez

Ardei umpluți cu piept de curcan și orez

O mâncare de ardei umpluți îți oferă o masă completă și gustoasă pe care o poți pregăti tot timpul anului, dar mai ales vara, când legumele sunt proaspete!

Porții: 6 Timp:1 oră Dificultate: Ușoară

Una dintre cele mai gustoase mâncăruri pregătite pe la noi este mâncarea de ardei umpluți! Fie că folosim carne sau doar legume pentru a-i umple, ardeii vor avea grijă să dea o aromă și o savoare deosebită întregului preparat!

Secretul unor delicioși ardei umpluți constă în a alege legume proaspete, potrivit de mari, care să aibă aproximativ aceleași dimensiuni, pentru ca umplutura să fiarbă în același timp. Nervurile ardeilor trebuie, de asemenea, alese și scoase pentru a nu da un gust amar mâncării.

Iată cum pregătești ardei umpluți cu piept de curcan și orez

Ingrediente

  • 6-7 ardei medii
  • 500g piept de curcan tocat
  • 60g orez
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi potriviți
  • 5 linguri de bulion
  •  1 ou
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 linguri pătrunjel tocat

Instrucțiuni

  1. Taie cotorul ardeilor pe rotund cu ajutorul unui cuțit de legume, apoi curăță interiorul acestora de semințe și nervuri. Spală-i și pune-i la scurs. Poți păstra cotorul fiecărui ardei pe care îl poți folosi pe post de căpăcel, după ce îi vei umple.
  2. Curăță morcovii și ceapa, apoi răzuiește morcovii, iar ceapa toac-o mărunt. În loc de ceapă albă poți folosi 3-4 fire de ceapă verde.
  3. Spală orezul în câteva ape și pregătește restul ingredientelor, să le ai la îndemână.
  4. Pune uleiul într-o tigaie și călește câteva minute ceapa, apoi adaugă morcovul și orezul bine spălat și scurs de apă. Călește în continuare câteva minute.
  5. Ia tigaia de pe foc, las-o câteva minute să se răcorească, apoi adaugă carnea tocată, 2-3 linguri de bulion, oul, sarea și piperul, după gust.
  6. Încorporează bine totul, apoi umple ardeii, având grijă să nu îndeși foarte mult umplutura și să lași loc pentru a putea pune căpăcelul. În caz că nu ai păstrat cotorul ardeilor, poți folosi bucăți de roșie tăiate astfel încât să se potrivească.
  7. Așează ardeii într-o oală cu fața în sus, adaugă apă puțin mai mult de jumătate și lasă-i la fiert până când compoziția este bine gătită, iar ardeii s-au înmuiat bine.
  8. Când sunt foarte aproape de a fi gata, pentru a transforma apa în care au fiert într-un sos grosuț, amestecă 3 linguri de bulion cu două linguri de făină și un polonic de apă fiartă într-un castron. Toarnă acest amestec peste ardei și amestecă ușor cu o lingură până când compoziția începe să se îngroașă.
  9. Mai adaugă sare și pătrunjel tocat, iar ardeii umpluți sunt gata!

Servește-i cu smântână sau salată de vară, cu roșii și castraveți, și vei avea o masă gustoasă, sănătoasă și sățioasă.