Blat de pizza pufos, rapid și gustos

O pizza de casă cere neapărat un blat de pizza pufos, bine crescut, moale la interior și crocant la exterior. Un aluat de pizza reușit se traduce în primul rând prin textură, mod de coacere și gust. Este foarte important ca aluatul de pizza să fie copt în interior și să nu rămână cleios, să nu fie nici foarte subțire, dar nici foarte gros, să fie ușor crocant, dar nu tare.

Un aluat de pizza pufos, rapid și gustos cere, de asemenea, ingrediente de calitate, proaspete. Nu folosi drojdie aproape de termenul de expirare sau făină veche. Ingredientele trebuie lucrate la temperatura camerei, iar apa folosită pentru aluat să fie ușor călduță pentru a ajuta drojdia să lucreze.

O linguriță de zahăr în aluat va ajuta drojdia în procesul de fermentație și îi va spori puterea de creștere. Puteți folosi orice tip de drojdie doriți. Aluatul de pizza pufos și gustos, pe care l-am pregătit de atâtea ori, a ieșit extraordinar de bine și cu drojdie proaspătă, dar și cu drojdie uscată.

Un alt ingredient foarte important pentru un aluat de pizza pufos și gustos este uleiul, de preferat uleiul de măsline. Acesta va ajuta blatul de pizza să aibă textura crocantă de la exterior, iar în interior blatul să rămână pufos și aerat. Fără ulei în aluatul pentru pizza, acesta se va usca, va crăpa și nu va fi moale sau pufos.

De asemenea, un alt aspect de care trebuie ținut cont pentru un blat de pizza pufos și gustos este cel care ține de frământarea și dospirea aluatului. Aluatul trebuie frământat până când va deveni omogen și elastic, nelipicios. Dospirea aluatului nu trebuie forțată. Acesta trebuie lăsat la loc călduț, ferit de curenți  de aer, până când își va dubla sau tripla volumul. Nu lăsa aluatul lângă o sursă directă de căldură pentru că ar însemna să-i forțezi creșterea.

O textură perfectă a blatului de pizza ține și de modul de coacere. Pizza de casă trebuie coaptă la temperatura cea mai mare a cuptorului, de obicei asta înseamnă în jur de 250de grade, pentru aproximativ 8-9 minute. Astfel topping-ul pentru pizza va fi gătit perfect, fără a fi ars, iar blatul va rămâne pufos în interior și va capăta o crustă ușor crocantă la exterior.

Mai jos găsiți rețeta noastră pentru blat de pizza pufos, rapid și gustos. Spor la treabă și poftă bună 🙂

Ingrediente pentru blat de pizza pufos, rapid și gustos

 • 3 căni de făină
 • 1 pliculeț de drojdie uscată
 • 1 linguriță zahăr
 • 1/2 linguriță sare
 • o cană de apă călduță
 • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare blat de pizza pufos, rapid și gustos

 1. Amestecă făina cu drojdia uscată, lingurița de zahăr și praful de sare.
 2. Peste amestecul de făină adaugă cele trei linguri de ulei și apa călduță.
 3. Încorporează ingredientele cu ajutorul unei linguri și varsă amestecul rezultat pe blatul de bucătărie;
 4. Frământă aluatul până când capătă o textură elastică și nelipicioasă (aproximativ 10 minute).
 5. Lasă aluatul la dospit pentru 1 – 2 ore sau până când aluatul își dublează volumul.
 6. După ce aluatul a dospit, varsă-l din nou pe blatul de bucătărie și frământă câteva minute
 7. Modelează aluatul pentru pizza în forma dorită, adaugă topping-ul pentru pizza și coace la treapta cea mai mare pentru aproximativ 8-9 minute.

Imagini pentru aluat de pizza pufos, rapid și gustos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.